UFW Kickboxing is op muziek, op hoog tempo, kickbox technieken uitvoeren. In een korte tijd een goede conditie krijgen door middel van het HIIT (High Intensity Interval Training) onderdeel. Gezien er veel cardio wordt gedaan is ook om af te vallen, dit een ideale training!

Het UFW Kickboxing wordt op elkaars protectie gedaan, hierdoor is de kans op blauwe plekken klein! Ook wordt er, in tegenstelling to het standaard kickboxen, niet aan sparren gedaan, tevens om blessures te voorkomen!

Deze lessen worden voornamelijk gegeven door de oprichter van Ultimate Fight Workout zelf, Master Jimmy Peek, . Voor dit onderdeel is hij dus ook de beste leraar die je kan krijgen. Eens per maand wordt deze les overgenomen door de sinds 09-2015 gediplomeerde Instructeur Arco Dielhof.

Deze stijl zal tevens graduaties erkennen voor leerling, echter is dit nog in ontwikkeling en meer informatie volgt hier later over. Tot die tijd zijn er wel al techniek trainingen, zodat er alvast naar een potentiele hogere graad toe gewerkt kan worden. Deze zullen altijd de eerste van de maand zijn.

UFW Kickboxing; Veel zweten, hard trainen, lage kans op blessures!