Timmerman

Ongeveer een jaar of zeventien geleden kwam de vrouw van Dick, Greta, Shihan Peet tegen die haar vertelde dat hij een Karate schooltje was begonnen. Ze kende elkaar nog van toen Shihan Peet en Dick samen bij Sportschool Slingerland trainde. Hij vroeg of Dick misschien interesse had om een keertje te komen kijken. Samen met zijn maatje Senpai Willem den Hollander is hij eens gaan kijken en het beviel, het was een echte vriendenclub. Samen hebben ze zich toen aangesloten.
Veel leden die toen bij KVC-Peek trainde zijn allemaal gestopt, inclusief Senpai Willem. Heel veel veranderingen later is het volgens Dick wel heel veel professioneler en daarmee wel 300% beter geworden.

In 1977 was Dick klaar met zijn dienstplicht en kwam dus net uit het leger. Toen waren er veel films over Karate en Kung Fu en die wekte interesse. Zodoende besloot Dick om ook met Karate te beginnen en zich aan te sluiten bij Sportschool Slingerland. Daar ontmoette hij Senpai Willem en Sem Schilt. Niet veel later kwam Shihan Peet daar ook trainen.
Bij Slingerland toen het nog semi-contact was heeft Dick zijn Shodan en trainers diploma gehaald. Uitendelijk zijn ze daar over gestapt op full-contact en dit was stevig bikkelen. Na veel kampen in Drente en op Schiermonnikoog behaalde Dick ook zijn verplichte scheidsrechter diploma.
Een jaar of tien later kwam Dick naar KVC Peek.


Als je er veel in stopt, krijg je er veel voor terug!